Foulkeways at Gwynedd

Gwynedd, PA

Planning and design for reinvention of the existing community center focused on merging the latest advances in senior design with the 350-year old traditions of Quakerism. An analysis of 16 Quaker vernacular meetinghouses influenced the final design solution. The building additions created a cohesive façade defined by traditional Quaker design principles, while providing space to expand and update the main dining room, library, lounge and auditorium on the upper level. On the lower level, a new café/bistro, lounge and terrace dining area enjoy panoramic meadow views.

Awards: Citation Award for AIA/LeadingAge Design for Aging Review, Finalist for Dining Room in Long-Term Living Magazine Remodel/Renovation Competition, Publication in the Environments for Aging Design Showcase

 

Photo Credit: Larry Lefever Photography (Interiors/Patio Exterior) / Don Pearse Photography (Exteriors)

Return to Independent Living Portfolio