• Before
  • Before
  • Before
  • Before

Martins Run

Media, PA

To address the common challenges of aging stock and increasing vacancies, this provider chose to incrementally reinvent its apartments. Pocket doors, low-E windows and a myriad of other design details make the “not-so-big” units more appealing, senior-friendly and energy efficient. Exterior vertical mechanical units replace existing wall console units to allow for four-panel patio doors for more light and outdoor views. Removing interior walls from the galley kitchen creates an open floor plan that belies the small unit sizes. Although no new square footage was added, the transformation crates spacious, well-conceived residences that have been an unparalleled marketing success.

Awards: Exhibition and Publication in the AIA/LeadingAge Design for Aging Review

 

Photo Credit: Larry Lefever Photography

Return to Reinvention Portfolio