• Before
  • Before
  • Before

Meadowood Senior Living

Worcester, PA

The first step in implementing a campus-wide master plan was updating first impression spaces in the community center. A porte cochere was added outside, while inside the main lobby the focus has been redirected to social areas with the receptionist desk reconfigured as a concierge-style gesture. The café was reconfigured to create a distinctive bistro experience. The library was re-envisioned as a club room to better support the adjacent multi-purpose room. Stairs leading to lower level activity areas were opened up to draw attention to those spaces where finishes and furnishings were updated to maintain a consistent design aesthetic.

The second phase involved creating new venues and breaking down the scale of the dining experiences, as well as expanding and improving wellness venues. Outdoor connections and sustainable strategies are seamlessly integrated into the design solutions. The underutilized courtyard was transformed into a new campus amenity to create engaging outdoor event spaces to complement and enhance the dining and wellness updates.

Award: Environments for Aging Remodel/Renovation Competition, Finalist

 

Photo Credit (afters): Larry Lefever Photography

Return to Reinvention Portfolio