• Before
  • Before
  • Before
  • Before
  • Before

Mennonite Home

Lancaster, PA

To transition to a resident-centered care model, renovations and modest additions to each of the nursing floors reorganized the existing institutional units into separate households. Each reconfigured household has its own entrance leading into the living areas. A new visitor hallway and elevator addition reorganizes circulation, eliminating the intrusion of visitors/staff going through one household to get to another and allowing the existing elevator to be dedicated to discreet service deliveries.

Awards: Best in Category for Resident Room and Dining Room in Long-Term Living Remodel/Renovation Competition; Publication in AIA/LeadingAge Design for Aging Review

 

Photo Credit: Larry Lefever Photography

Return to Reinvention Portfolio