Waverly Heights

Gladwyne, PA

The reinvented health care center, working primarily within the existing building setbacks, “flips” the living spaces so that personal care is now on the main level and directly connected to the community center. A new rooftop garden provides appealing views from neighboring apartment buildings and an outdoor amenity for residents. Interior corridors overlook a center courtyard space formed by building additions creating a secure space for residents with dementia to freely enjoy. To provide future flexibility as needed, resident rooms have been designed to allow for conversion from a skilled nursing room to assisted living and vice versa.

Award: Publication in Environments for Aging Design Showcase

 

Photo Credits: Larry Lefever Photography & Nathan Cox Photography

Return to Assisted Living Portfolio